Sfârsitul lumii: va fi cutremur, uragan, atac terorist sau colaps financiar

Un nou sondaj global a descoperit faptul ca unu din zece oameni crede ca Sfârsitul Lumii va avea loc în acest an, când calendarul Maya se încheie. Inspirata de atentia media sau de teoriile conspiratiei, îngrijorarea fata de un sfârsit iminent depaseste limitele unui grup restrâns de creduli.

Cele mai multe persoane care considera ca Sfârsitul Lumii va veni pe parcursul vietii lor se regasesc în SUA si Turcia, cu câte 22% din respondeti ce asteapta Apocalipsa. Acestea sunt urmate de Africa de Sud (21%), Argentina (19%) si Mexic (19%).

Dintre cei care considera ca vor prinde Sfârsitul Lumii, 19% au sub 35 de ani, 13% au vârste cuprinse între 35 si 49 de ani si 9% sunt între 50 si 64 de ani. Majoritatea respondentilor cu viziuni apocaliptice au venituri mici (17%) si educatie slaba (16%).

Majoritatea americanilor (64%) se asteapta ca lumea sa dispara ca urmare a unui cutremur de proportii, 63% vad sfârsitul sub forma unui uragan, 55% se asteapta la un atac terorist si 51% prevad un colaps financiar al lumii.

 

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *