Istoria Apocalipsei! In ultimii 100 de ani, trebuia s-o patim de 13 ori! Oare ce se va intampla astazi?

De 2000 de ani, oamenii asteapta Sarsitul Lumii prezis de Ioan Teologul, in capitolul Apocalipsa. De atunci s-au scris mii de pagini despre acest eveniment fatidic si s-au facut tot atat de multe presupuneri.

Apocalipsa scrisa de Ioan este o carte profetica, are o limba si un stil deosebit, care trebuie avute in vedere pentru aflarea sensului ei just. A fost scrisa facand apel la simbol, metafora, parabola si alegorie. Unele din acestea sunt explicate de autor, altele nu.

Simbolismul cifrelor si numerelor este foarte mare: numarul Unu evoca unitatea Fiintei divine; cifra doi inseamna cele doua firi ale Mantuitorului; trei persoanele Sfintei Treimi; patru-cele patru puncte cardinale; sapte-zilele saptamanii dar mai simbolizeaza si desavarsirea; sase inseamna imperfectul; 666 inseamna maximum de rautate; trei si jumatate semnifica o durata scurta; o suta – o cantitate nu prea mare; o mie- o multime nesfarsita, o durata nelimitata, 12 aminteste de cele 12 semintii ale lui Israel, cei 12 apostoli ai neamului omenesc. In apocalipsa adversarii Bisericii sunt aratati prin animale salbatice, monstri marini sau pamantesti; institutiile anticrestine prin madularele acestor fiare. Numai in ultimii o suta de ani, Sfarsitul Lumii a fost prezis de cel putin 13 ori, in mod “official.

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *